woensdag 18 februari 2009

Wraak

Na het nieuws van de Tour, zoemt er nu een ander nieuwtje door het dorp. De bakker had zich, na de episode aan het begin van dit jaar, verdacht koest gehouden. Gisteren nam hij eindelijk zijn wraak op Saussay. Althans, dat was zijn bedoeling.

Hij had meer dan een maand gewacht, dus je zou denken dat er na al die bedenktijd een spectaculaire, originele actie zou volgen. Maar nee; Montfort is gewoon met een honkbalknuppel de slagerij binnengelopen en is in het wilde weg gaan slaan. De winkelruit, de toonbank, het nummertjestrekapparaat. Het vlees. Overal lag glas. Mevrouw Saussay is gillend de achterkamer in gerend om haar man te waarschuwen. Met zijn grootste mes is hij de winkel in gelopen, klaar om Montfort te lijf te gaan.

Maar opeens was Lucien daar. Of liever: Le Big Mec. Ooggetuigen (die op veilige afstand, aan de overkant van de straat, hadden staan toekijken) vertellen dat ze minutenlang met z'n drieën hebben staan praten. Uiteindelijk legde Montfort zijn knuppel neer, en Saussay zijn mes, en hebben de mannen elkaar de hand geschud. Vervolgens is Montfort terug naar huis gegaan.

Niemand weet wat Le Big Mec gezegd heeft om ervoor te zorgen dat de bakker zijn wraakactie heeft afgebroken. En intussen heb ik alle actie gemist, omdat ik het op dat moment te druk had met rondcrossen in mijn auto-auto over het parkeerterrein.

Geen opmerkingen: